preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Župa Dubrovačka" Mlini

 > Naslovnica
vijesti

Novo radno vrijeme školske knjižnice

Autor: Administrator , 20. 1. 2021. 16:52

Za vrijeme nastave na daljinu mijenja se radno vrijeme školske knjižnice koja će
od sljedećeg tjedna (25. siječnja 2021.) raditi ponedjeljkom, utorkom i srijedom
od 9:00 do 15:00 sati.

Četvrtkom i petkom ostaje radno vrijeme od 7:30 do 13:30.

 [više]

OBAVIJEST O UPISU DJECE U 1.RAZRED 2021./2022. ŠKOLSKE GODINE

Autor: Administrator , 18. 1. 2021. 14:35

Pozivaju se roditelji, odnosno skrbnici djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2021./2022. da u vremenu do 15. veljače 2021. godine podnesu Zahtjev za uvrštenje svog djeteta na popis djece dorasle za upis u 1. razred Osnovne škole „Župa dubrovačka“.

Roditelj, odnosno skrbnik, ispunjeni Zahtjev za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika može dostaviti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti na adresu ines.sutic@dnz.hr ili u tajništvo škole kojoj pripada prema upisnom području, osobno ili na adresu ured@os-zupa-dubrovacka.skole.hr, a škola će ga proslijediti nadležnoj unutarnjoj ustrojstvenoj jedinici Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Uz ispunjeni "Zahtjev za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika", potrebno je dostaviti i presliku osobne iskaznice djeteta, odnosno skeniranu osobnu iskaznicu djeteta ukoliko je ima ili jednog od roditelja, odnosno skrbnika s kojim dijete stanuje, odnosno odgovarajuću potvrdu o prebivalištu ili prijavljenom boravištu.

Detaljnije upute i priložene dokumente možete pogledati u nastavku:

Obavijest o upisu djece u 1. razred u školskoj godini 2021./22.

Zahtjev za  uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika

Obrazac 6 - Zahtjev za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta - učenika

 [više]

Organizacija nastave u OŠ "Župa dubrovačka" od 18. siječnja 2021. godine

Autor: Administrator , 15. 1. 2021. 09:35

U skladu s preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja obavještavamo učenike i roditelje o organizaciji nastave od ponedjeljka, 18. siječnja 2021.

Učenici od 1. do 4. razreda nastavu će pohađati redovito u školskim učionicama. (Model A)
Nastava će se odvijati u jutarnjoj smjeni prema rasporedu sati. Učenički prijevoz ostaje kao i do sada.

Učenici od 5.-8. razreda nastavu će pohađati online putem platforme Teams, u realnom vremenu (početak u 8:00 h) prema rasporedu sati. (Model C)

Sve dodatne informacije i izmjene pratite na mrežnoj stranici škole.
 [više]

Naši božićni panoi

Autor: Administrator , 23. 12. 2020. 17:27

 [više]

“Christmas Traditions At Our School”

Autor: Administrator , Davorka Bronzić, 20. 12. 2020. 12:21

Učenici dodatne nastave engleskog jezika i ove godine  uključili su se u eTwinning projekt “Christmas Around Europe”.

Cilj ovakvih eTwinning projekata je upoznavanje drugih kultura i običaja te predstavljanje naših običaja školama partnerima. Tako smo kroz ovaj projekt naučili da se za Božić u Portugalu također jede bakalar, da im sve slastice sadrže cimet, kako se čestita Božić na poljskom, rumunjskom, albanskom jeziku, kakve kolačiće peku Španjolci i mnoge druge zanimljivosti vezane uz Božićne blagdane u raznim europskim zemljama.

Mi smo ovaj put odlučili predstaviti Božićne običaje naše škole u kratkom video uratku “Christmas Traditions At Our School”

 

 [više]

Kolendari u staroj školi

Autor: Administrator , 18. 12. 2020. 12:25

tekst i fotografije: zupcica.hr

Veselo je danas za vrijeme velikog odmora bilo u dvorištu "stare" škole na Kantulama. Vlaho i Vlaho sa svojom ekipom kolendara kolendali su i zapjevali učenicima  koji imaju nastavu u staroj školskoj zgradi i im donijeli malo radosti i božićnog duha.

U školskom dvorištu uz pridržavane epidemioloških mjera i držanje distance učenici su kolendare dočekali u označenim krugovima "balončićima" odvojeni jedni od drugih po razredima i to u dvije grupe u terminima svojih velikih odmora.

 

 [više]

Virtualna božićna izložba

Autor: Administrator , 16. 12. 2020. 20:18

Na facebook stranici Udruge Mame Cavtat u tijeku je virtualna ibožićna zložba dječijih radova na kojoj sudjeluju i učenici naše škole: Franka Jahud (3.c), Katarina Karamatić (3.c), Cvita Mataga (4.d), Iris Selecki (4.d) i 4.d razred sa zajedničkim radom. Pozivamo sve učenike i roditelje da podrže naše učenike "lajkom" na fotografiju njihovih radova. Pobjednik će biti rad koji osvoji najviše glasova, a izložba traje do 27.12.2020.

 [više]

Završena virtualna humanitarna izložba

Autor: Administrator , 14. 12. 2020. 20:14

Završila je virtualna humanitarna izložba radova naših učenika. Svi radovi su prodani, a prikupljeno je 4 850 kn. Sav prihod bit će doniran djevojčici Gogi Knego Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i učinili dobro djelo!

 [više]

Večer matematike

Autor: Marina Marega Selecki, 7. 12. 2020. 18:49

Šestu godinu zaredom održana je Večer matematike u našoj školi u kojoj je sudjelovalo 190 učenika, a organizirana je na nešto drugačiji način nego prehodnih godina. Učenici predmetne nastave rješavali su digitalnu otključaonicu sa logičko - kombinatornim zadacima koje je pripremila učiteljica matematike M. Marega Selecki, učenici 4.c, 4.d i 4.e, 3.c, 3.a i 1.c obilježili su Večer matematike u svojim učionicama sudjelovanjem u nizu radionica i igara koje su pripremile njihove učiteljice L. Pavlović Ujdur, M. Tomičić, I. Barović, M. Banić Malkić, R. Pavlin i L. Čučić, a učenici 6.a, 6.b i 6.c sudjelovali su u radionici na engleskom jeziku koje su pripremile učiteljice engleskog jezika D. Bronzić i N. Bebić Bačan. Kako su se zabavljali učenici 3.a razreda možete pogledati u foto-galeriji.

 [više]

Dabar - međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

Autor: Administrator , Ivela Matičević, 7. 12. 2020. 17:07

Ove godine je naša škola prvi put sudjelovala u međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar. Natjecalo se 26 učenika naše škole pod mentorstvom učiteljica Ivele Matičević i katarine Nardelli i to u tri kategorije (MiliDabar - 1. i 2. razred OŠ, MikroDabar - 3. i 4. razred OŠ i KiloDabar - 5. i 6. razred OŠ). Natjecanje je organizirano na Loomen platformi od 9.11. do 13.11.2020., a naši učenici su postigli iznimne rezultate, čak 11 naših učenika je u 10% najuspješnijih!
Posebno ističemo uspjeh učenice Matea Miloslavić (4.a), koja je osvojila drugo mjesto i uspjeh učenika Matea Svilokosa (6.e) koji je sedmi u svojoj kategoriji.
 
Fotografije naših učenika možete pogledati u fotogaleriji.
 
Čestitke svim učenicima na uspješnom sudjelovanju!
 
Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar, u organizaciji udruge „ Suradnici u učenju“, Hrvatskog saveza informatičara i Visokog učilišta Algebra uz podršku CARNet-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u Republici Hrvatskoj je provedeno po peti puta, a u njemu je sudjelovalo 36 491 učenika iz 596 škola. http://ucitelji.hr/pet-godina-dabra-u-hrvatskoj/
Natjecanje ima pet kategorija, a svaka od njih se sastoji se od niza izazovnih zadataka koji potiču na logičko razmišljanje. Učenici rješavaju 12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta.
 
Dabar je više od natjecanja, Dabar je izazov!
 [više]

Virtualna izložba učenika osmih razreda za humanitarnu akciju – Za Gogin korak!

Autor: Administrator , 4. 12. 2020. 10:58

U sklopu Volonterskog kluba OŠ Župa dubrovačka naša je škola prošle godine započela niz humanitarnih akcija za pomoć djevojčici Gordani Knego koja boluje od cerebralne paralize. U akciju se udružio veliki broj učenika, a razrednice sedmih razreda (J.Marić, A.Bećir Kljunak i T.Galjuf) uz stručnu pomoć profesorice likovne kulture Ivane Lujak predložile su svojim učenicima da se uključe u akciju svojim talentom i naslikaju sliku za humanitarnu prodaju. Učenici su se rado odazvali, ali nažalost zbog situacije s pandemijom nismo uspjeli održati izložbu.

    Dosjetili smo se organizirati javnu virtualnu izložbu sada u vrijeme došašća i pokazati solidarnost i ljubav prema djevojčici, olakšati joj i uljepšati božićne blagdane.

   Virtualna izložba trajat će od 4. prosinca do 14. prosinca 2020. u podne. Tijekom akcije svi zainteresirani  moći će pogledati slike na digitalnoj ploči padlet i mailom poslati ponudu za izabranu sliku.

 Nakon završetka izložbe  slike će moći preuzeti u školi, a prikupljena sredstva  škola će uplatiti na račun Gordanine majke.

Zahvaljujemo našim dragim učenicima na koje smo svi  jako ponosni!

Podržimo naše učenike i pomozimo djevojčici Gogi!

Pokažimo im kako je važno činiti dobro drugima!

Svima neka su sretni blagdani, puni zdravlja i dobrote!

Poveznica na virtualnu izložbu je ovdje.

 [više]

Večer matematike

Autor: Marina Marega Selecki, 2. 12. 2020. 22:43

 [više]

Pobjednica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

Autor: Administrator , Sandra Židan, 2. 12. 2020. 19:45

Naši vrijedni učenici od petog do osmog razreda koji vole knjigu i čitanje ove su godine od 14. rujna do 23. listopada imali priliku sudjelovati u online kvizu Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2020. kojega su organizirale Knjižnice grada 
Zagreba. Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige bio je posvećen planetu Zemlji s motom Razlistaj se!, a u skladu s tim naziv Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2020. godine bio je Istraživači planeta Z. Zbog trenutne epidemiološke situacije umjesto čitanja triju knjiga (kao što su morali činiti prethodnih godina), učenici koji su sudjelovali u kvizu trebali su proučiti ponuđene provjerene online izvore informacija koji su bili dio pitanja u kvizu. 

U našoj školi kviz je najbolje riješila učenica 8. c razreda Nikol Duper te je kao nagradu dobila knjigu Sedam navika uspješnih tinejdžera. Čestitamo našoj Nikol i želimo joj puno uspjeha u školi, ali i u sljedećim natjecanjima u kojima bude sudjelovala! Čestitamo i svim ostalim učenicima koji su sudjelovali u ovom kvizu jer su stekli još jedno novo iskustvo i naučili nešto novo i zanimljivo o našem planetu! 

 
 [više]

"Ding dong priče"

Autor: Administrator , Sandra Židan, 30. 11. 2020. 18:50

Tijekom mjeseca listopada i studenog u našoj školi je povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige održano u trećim i četvrtim razredima više radionica na temu knjige priča „Ding dong priče“ slovenske književnice Jane Bauer. Knjižničarka je održala radionicu na temu priče „Vještica“ iz prethodno spomenute knjige u četvrtom razredu Područne škole Postranje te u matičnoj školi u 3. d, 3. a i 3. b razredu, a nakon održanih radionica učenici tih razreda imali su mogućnost riješiti istoimeni online kviz u kojemu se provjeravalo koliko su pozorno slušali priču i koliko su dobro zapamtili detalje iz priče. Knjižničarka je također održala i nekoliko radionica na temu priče „Svemirko“ iz knjige „Ding dong priče“ te učenicima ponudila mogućnost rješavanja online kviza u aplikaciji Kahoot na temu te priče- u 3. d, 4. a i 3. b razredu.  

Kviz na temu priče „Vještica“ ukupno je riješilo 59 učenika, a najbolje ga je riješio učenik 3. a razreda Noa Radić koji je točno odgovorio na sva pitanja u kvizu, dok je u kvizu na temu priče „Svemirko“ sudjelovalo ukupno 32 učenika, a najbolje ga je riješio učenik 4. a razreda Luka Ivanika koji je imao 84% točnih odgovora. Čestitamo Noi i Luki na ovom uspjehu, a posebno želimo za njihovu marljivost pohvaliti i učenike 3. b i 3. d razreda koji su sudjelovali u oba kviza i radionice!  

 

 [više]

Budi tolerantan

Autor: Administrator , 25. 11. 2020. 19:40

 [više]

Projekt Biosigurnost i biozaštita

Autor: Administrator , Nada Prce, 23. 11. 2020. 19:20

Od početka ove školske godine, u našoj školi se provodi Projekt Biosigurnost i biozaštita. Projekt je pokrenut u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj, a nositelji projekta su Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Zagreb, Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu u partnerstvu sa OŠ Vijenac iz Osijeka. Voditeljica projekta je prof. dr. sc. Alemka Markotić, dr. med., a nacionalni koordinator za osnovne i srednje škole je mr. sc. Maja Kassa, prof.

Naša škola je jedna od 120 škola koje su se prijavile za sudjelovanje u ovom pilot-projektu, a koji  se provodi u sklopu izvannastavne aktivnosti pod nazivom Biosigurnost i biozaštita. Voditeljice aktivnosti su učiteljice biologije i kemije Linda Jurkić, Matea Popović i Nada Prce. Aktivnost se provodi 1 sat tjedno putem Teamsa. U aktivnosti sudjeluje 26 učenika 7. i 8. razreda.

Izbijanjem pandemije uzrokovane virusom SARS-CoV-2 edukacija učenika o biosigurnosti i biozaštiti se pokazala veoma važnom. Učenici sa svojim učiteljima-mentorima putem digitalne platforme Teams obrađuju sadržaje i svladavaju planirane ishode koji se nalaze u sklopu Kurikuluma izvannastavne aktivnosti Biosigurnost i biozaštita. Planirane ishode učenici ostvaruju kroz istraživački rad, učenje putem rješavanja problema, izradu plakata, prezentacija, rješavanje kvizova i sl., a usvojena znanja preko satova biologije prenose i drugim učenicima. Na kraju nastavne godine je planirano natjecanje u stečenim znanjima te prezentacija rezultata najboljih istraživačkih radova i postera.

Učenici su do sada sudjelovali u svakoj zadanoj aktivnosti te su upoznali značenje pojmova biosigurnost i biozaštita, pregledali emisiju Borci protiv koronavirusa, upoznali zaštitnu opremu koja se koristi u radu sa opasnim uzročnicima bolesti kao i uvjete rada sa opasnim materijalima u BSL (biosigurnosni laboratoriji), upoznali i crtali simbol za biohazard, proučili o zaraznim bolestima i njihovim uzorčnicima kao i o zaštiti od njih, upoznali emergentne i reemergentne zoonoze, Kalendar cijepljenja u RH, epidemiološki Vogarlicov lanac i dr.

Nakon svake edukacije, učenici šalju svoje radove na zadanu aktivnost. Neke od radova možete pregledati preko postavljenih poveznica:

Plakat o zaraznim bolestima u digitalnom alatu Piktochard https://bit.ly/3lWfrYW

Prezentacije o zaraznim bolestima https://bit.ly/395GNbm, https://bit.ly/3fzXf57

Zoonoze i Kalendar cijepljenja https://bit.ly/2UN8wp3 , https://bit.ly/3982uHQ

Prekidanje Vogarlicova lanca https://bit.ly/33aH6xP , https://bit.ly/3lVUPA1

Po završetku nastavne godine učenici će sudjelovati na nacionalnom natjecanju.

 

 [više]

Literarni natječaj povodom Mjeseca hrvatske knjige

Autor: Administrator , 20. 11. 2020. 16:50

Kao i svake godine povodom Mjeseca hrvatske knjige u našoj školi održan je literarni natječaj. Budući da ne možemo imati priredbu za petaše, nagrađeni radovi postavljeni su na Padlet gdje ih možete pročitati. Čestitamo svim nagrađenim učenicima!

 

 [više]

I u mom gradu Vukovar svijetli

Autor: Administrator , 17. 11. 2020. 22:39

 [više]

Matej Svilokos osvojio 6. mjesto i nagradu na Državnom natjecanju iz matematike

Autor: Administrator , 12. 11. 2020. 18:49

Učenik 6.e razreda Matej Svilokos osvojio je 6. mjesto i 3. nagradu na Državnom natjecanju iz matematike s osvojena 43 boda od mogućih 50. Matej je i jedini učenik od 5. do 8. razreda iz naše županije koji je ove godine sudjelovao u dva kola Hrvatske matematičke olimpijade za kadete i postigao jako dobre rezultate. 

Čestitamo našem Mateju na ovim uspjesima, kao i njegovim roditeljima i mentorici Antoniji Banović!

 [više]

Radionice povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige

Autor: Administrator , Sandra Židan, 3. 11. 2020. 15:56

U utorak 13. listopada u Područnoj školi Postranje održana je povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige radionica s učenicima prvog i četvrtog razreda. Tijekom prvog sata knjižničarka Sandra je održala radionicu s učenicima prvog razreda u okviru koje su učenici imali četiri zadatka: u prvom zadatku morali su složiti puzzle napravljene od naslovne stranice slikovnica Snjeguljica, Crvenkapica i Trnoružica, u drugom zadatku morali su složiti naslove četiriju slikovnica za učenike prvog razreda koji su se sastojali od više riječi i koje je knjižničarka prethodno isprintala na posebnom listu papira te zatim svaku riječ izrezala da bude na posebnom papiriću i pomiješala sve te papiriće. U trećem zadatku učenici su morali razmisliti i dovršiti priču Kraljevna koju im je prije toga do pola pročitala knjižničarka iz knjige priča Ding dong priče slovenske književnice Jane Bauer. U četvrtom zadatku naši vrijedni učenici prvog razreda morali su pogoditi iz koje slikovnice su početci priča koje im je knjižničarka prije toga pročitala. Kao što možete vidjeti na našim fotografijama, svi učenici su bili zaista vrijedni u rješavanju ovih zadataka i svi su ih uspjeli dobro riješiti.  

Tijekom drugog sata održana je radionica s učenicima četvrtog razreda u okviru koje je knjižničarka učenicima pročitala priču Vještica iz knjige Ding dong priče te zatim s učenicima razgovarala o pročitanoj priči, a na kraju sata učenici su dobili zadatak kod kuće riješiti online kviz u aplikaciji Kahoot, a knjižničarka im je dala i upute za rješavanje kviza te sve potrebne podatke za ulazak u kviz(adresu web stranice i game pin). Kviz je za rješavanje otvoren do 8. studenoga, a učenik koji ga bude najbolje riješio, dobit će i nagradu! 

U četvrtak 15. listopada je radionica s čitanjem priče Vještica i online kvizom u Kahootu održana i u 3. d razredu naše matične škole, a u utorak 20. listopada je održana radionica za učenike prvih razreda i s učenicima 1. c razreda u staroj školi na Kantulama.  

Na našim fotografijama možete vidjeti kako su izgledale radionice u PŠ Postranje i u 3. d razredu. 

 [više]

Nenastavni dani

Autor: Administrator , 30. 10. 2020. 15:22

Prema kalendaru rada za školsku godinu 2020./21. ponedjeljak (2.11.) i utorak (3.11.) su nenastavni dani. Uživajte u jesenskom odmoru!

 [više]

Tematski roditeljski sastanci

Autor: Administrator , 27. 10. 2020. 18:38

Dana 16. listopada i 19. listopada 2020. održani su tematski roditeljski sastanci učenika 7.c i 8.b. na temu „Virtualno nasilje“, s ciljem osvješćivanja roditelja na opasnosti i njihovu odgovornost korištenja Interneta i društvenih mreža. Sastanku su uz razrednicu, prisustvovali psihologinja i pedagoginja škole te načelnik PGP Gruda, gospodin Matko Klarić i zamjenik načelnika gospodin Marko Čuvalo. Sastanak je započela razrednica koja je ukratko uvela u samu temu sastanka i roditelje upoznala s problemom virtualnog nasilja u razredu, zatim su pedagoginja i psihologinja roditelje upoznale sa Protokolom u slučaju nasilja među djecom i mladima po kojem škola postupa, te roditelje podsjetile na roditeljsku odgovornost i dužnost permanentne kontrole upotrebe i korištenja raznovrsne tehnologije njihove djece. Službenici PGP Gruda su kroz stvarne životne primjere (prikaz filma) prikazali roditeljima opasnost i upoznali ih sa njihovom prekršajnom i kaznenom odgovornošću.
 [više]

PRIJAVA POTREBA ZA KORIŠTENJE ŠKOLSKE SPORTSKE DVORANE

Autor: Administrator , 8. 10. 2020. 16:06

Obrazac putem kojega molimo sve zainteresirane da prijave svoje potrebe za korištenjem školske sportske dvorane u sklopu Osnovne škola Župa dubrovačka možete preuzeti OVDJE.

S obzirom na pandemiju korona virusa i potrebne epidemiološke mjere, korištenje dvorane će se odobravati korisnicima koji u datom trenutku mogu koristiti istu prema uputama i uvjetima koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravsto (HZJZ).

Sukladno navedenim uvjetima, u školskim sportskim dvoranama se nažalost još uvijek ne može organizirati trening na kojem bi zajedno trenirali učenici iz različitih razrednih odjela ili učenici zajedno s drugim osobama. Bez obzira na to molimo voditelje klubova/sportskih skola da svakako prijave svoje potrebe kako bi mogli cjelovito pripremiti plan korištenja te ga aktivirati sukladno mjerama i uvjetima koje budu na snazi.

Uvjeti korištenja školskih sportskih dvorana od strane vanjskih korisnika (18/09/2020)

 [više]

Pozivi za testiranje kandidata za zapošljavanje

Autor: Administrator , 30. 9. 2020. 08:59

Pozivi za testiranje kandidata za zapošljavanje mogu se naći u rubrici Natječaji.

 [više]

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Autor: Administrator , Sandra Židan, 29. 9. 2020. 15:53

Pozivamo sve učenike od petog do osmog razreda na sudjelovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja 2020.!

U sklopu projekta Nacionalni kviz za poticanje čitanja do 23. listopada traje online kviz u kojemu mogu sudjelovati svi učenici od petog do osmog razreda koji vole čitanje i prirodu.

Tema ovogodišnjeg kviza je Istraživači planeta Z., a ove godine se učenici ne trebaju unaprijed pripremati čitanjem knjiga, nego tijekom rješavanja kviza trebaju proučiti ponuđene online izvore kako bi mogli odgovoriti na pitanja. Učenik koji bude najbolje riješio kviz, dobit će i prigodnu nagradu, a svi zainteresirani za sudjelovanje, kviz mogu riješiti već sada ako kliknu ovdje.

Svim sudionicima želimo puno sreće, uspjeha, zabave i novog znanja!

 [više]

Konstituirajuća sjednica Vijeća učenika

Autor: Administrator , 28. 9. 2020. 18:16

U četvrtak, 24. rujna 2020. održana je sjednica Vijeća učenika naše škole kojeg čine 37 predsjednika razreda. Za predsjednika Vijeća učenika izabran je Mihael Miloslavić, predsjednik 8.c razreda. Ovlasti Vijeća učenika su: pripremanje i davanje prijedloga tijelima škole o pitanjima važnim za učenike i njihov rad, izvještavanje pravobraniteljice za djecu o problemima učenika , predlaganje osnivanje učeničkih klubova i udruga, predlaganje mjera poboljšanja uvjeta rada u školi, suradnja kod donošenja kućnog reda, pomoć učenicima u izvršenju školskih i izvanškolskih obveza, skrb o socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti učenika i slično. Predsjedniku i Vijeću učenika želimo puno uspjeha u radu ove školske godine.

 [više]

Za Gogin korak

Autor: Administrator , 25. 9. 2020. 16:10

Nastavlja se humanitarna akcija prikupljanja sredstava za liječenje djevojčice Gordane Knego akcijom likovnih umjetnika koji su se odazvali ovoj akciji i poklonili svoja umjetnička djela.

Svi poklonjeni radovi su predstavljeni na Facebook stranici ZA GOGIN KORAK koju, u ime male Goge i njene mame Magde Knego, vodi profesorica Davorka Bronzić, jedna od voditelja Volonterskog kluba naše škole.

Svi radovi imaju istu početnu cijenu od 1500 kuna. Za više informacija posjetite Facebook stranicu https://www.facebook.com/ZAGOGINKORAK.

 [više]

Informacije za roditelje

Autor: Administrator , 22. 9. 2020. 17:19

Dragi roditelji, sukladno Uputama o sprječavanju i suzbijanju epidemije COVID-19 nismo u mogućnosti organizirati individualne informacije učitelja u školi. S vašim razrednicima dogovorili ste način međusobne komunikacije, a ukoliko imate potrebu razgovarati s predmetnim učiteljem vašeg djeteta, molimo vas da se obratite razredniku koji će dogovoriti telefonski razgovor s tim učiteljem. Hvala na razumijevanju u ovim otežanim okolnostima!

 [više]

Roditeljski sastanci za roditelje učenika petih razreda

Autor: Administrator , 10. 9. 2020. 16:12

Roditeljski sastanci za roditelje učenika petih razreda održat će se prema sljedećem rasporedu u holu nove škole:

5.a - ponedjeljak, 14.9.2020. u 17 sati

5.b - utorak, 15.9.2020. u 17 sati

5.c - srijeda, 16.9.2020. u 18 sati

5.d - petak, 11.9.2020. u 17:30 sati

5.e - četvrtak, 17.9.2020. u 17 sati

 [više]

Sretno, prvašići!

Autor: Administrator , 8. 9. 2020. 21:08

 [više]

Obavijest roditeljima

Autor: Administrator , 6. 9. 2020. 21:22

Poštovani roditelji,

Sukladno uputama o sprječavanju i suzbijanju epidemije COVID-19 roditelji i druge neovlaštene osobe ne smiju ulaziti u školsku zgradu, stoga Vas molimo da svu komunikaciju sa školom obavljate elektronskim putem na e-mail ured@os-zupa-dubrovacka.skole.hr ili telefonom na broj 020/ 486-258.

Izdavanje potvrde o redovnom školovanju vršit će se na način da roditelji upute e-mail tajništvu škole (andrea.setalo@skole.hr)  ili telefonom na broj 020/ 486-258 (od 08.00 do 12.00) s podacima:

  1. ime i prezime učenika
  2. razred koji učenik pohađa
  3. svrha izdavanja potvrde

Potvrde će se slati u elektronskom obliku.

Roditelji koji nisu u mogućnosti isprintati potvrde, iste mogu fizički preuzeti u dvorištu škole prema dogovoru sa tajništvom.

 [više]

Početak nastave

Autor: Administrator , 4. 9. 2020. 15:14

 

Zbog specifičnih uvjeta ove školske godine nastava će biti organizirana na nešto drugačiji način. Molimo roditelje da upoznaju učenike s ovim uputama kako bi prvi nastavni dan protekao što bolje.

U ponedjeljak, 7. rujna  svi učenici od 2. do 8. razreda trebaju doći u školu u 8:00 sati.

Trećaši trebaju doći u novu školu, a drugaši i četvrtaši u staru školu. 

Učenici 2., 3. i 4. razreda Područne škole Postranje trebaju doći u 8:00 sati u svoju školu.

Prijem prvaša održat će se prema rasporedu koji je već dogovoren s roditeljima.

Svi učenici u staroj školi ulaze u školu prema već dogovorenom rasporedu s kojim su učiteljice upoznale roditelje.

Produženi boravak za prve i druge razrede kreće od utorka, 8. rujna 2020. 

Udžbenici će biti podijeljeni tijekom prvog tjedna nastave. 

Učenici od 6. do 8. razreda po dolasku u školu odlaze u svoje učionice gdje će ih čekati razrednici, bez zadržavanja na dvorištu. Raspored učionica i ulaza za svaki razred možete pogledati OVDJE.

Učenici 5. razreda trebaju čekati svoje razrednike u dvorištu s maskama i poštujući propisani razmak.

Pekara u školi neće raditi, a učenici ne smiju napuštati dvorište tijekom odmora, stoga SVI učenici trebaju nositi marendu od kuće.

Sve ostale upute o organizaciji i načinu rada u ovoj neobičnoj školskoj godini učenici će dobiti u ponedjeljak od svojih učiteljica i razrednika. 

Autobusi u ponedjeljak kreću po ustaljenom rasporedu, a povratak je organiziran u 10:30.

Želimo vam sretan početak nove nastavne godine u nadi da će se nastava što više odvijati u školi, a što manje na daljinu.

 

 [više]

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVNE GODINE 2020./2021.

Autor: Administrator , 3. 9. 2020. 15:50

Nastava počinje u ponedjeljak 7. rujna 2020. godine i izvodit će se, kao i dosad, u jednoj smjeni za sve učenike od 1. do 8. razreda uz poštivanje mjera kojih se svi moramo ozbiljno pridržavati sukladno uputama o sprječavanju i suzbijanju epidemije COVID-19.

Učenici od 5. do 8. razreda pohađat će nastavu s maskama. Prvi dan učenici bi trebali ponijeti svoje maske, a za naredni period maske će im osigurati osnivač, Dubrovačko – neretvanska županija.

Učenici od 1. do 4. razreda ne trebaju nositi maske u učionici.

Svaki razred će imati svoju učionicu. Učenici će u školu ulaziti na različite ulaze, a raspored učionica, ulazaka i odmora objavit ćemo naknadno.

Školski prijevoz će biti organiziran kao i dosad, ali svi učenici koji se koriste prijevozom u autobusu moraju koristiti maske, u suprotnom ih vozač neće pustiti u autobus. Preporuka je da svi učenici koji su u mogućnosti dolaze u školu pješice ili da ih dovoze roditelji.

Detaljne upute za roditelje možete pročitati OVDJE.

Zbog epidemiološke situacije ove godine nismo u mogućnosti organizirati svečanu priredbu za prvaše. Svi roditelji prvaša bit će telefonski kontaktirani od strane učiteljice koja će ih obavijestiti o vremenu i mjestu prijema. U pratnji učenika prvih razreda može doći samo jedan roditelj.

Molimo roditelje da redovito prate školske mrežne stranice.

Svim učenicima i njihovim roditeljima želimo uspješnu i zdravu novu školsku godinu!

 [više]

Obavijest roditeljima

Autor: Administrator , 1. 9. 2020. 11:25

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je dokument s modelima i preporukama za organizaciju rada i održavanje nastave u uvjetima povezanima s COVID-19 u školskoj godini 2020./2021.

U skladu s objavljenim dokumentom i epidemiološkim mjerama HZJZ organizirat će se rad u našoj školi. 

Sve upute vezane uz organizaciju nastave, konkretne mjere, protokole postupanja i specifičnosti za našu školu, kao i obavijest o detaljima prvog dana škole, objavit ćemo do petka 4. rujna.

Nastava počinje 7. rujna 2020. 

 [više]

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

Autor: Administrator , 26. 8. 2020. 16:11

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja 24. kolovoza 2020. objavilo je Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. 

 [više]

UDŽBENICI I RADNI MATERIJALI

Autor: Administrator , 16. 7. 2020. 10:51

Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu.

Udžbenici kupljeni na teret državnog proračuna vlasništvo su Škole i s njima se postupa sukladno Naputku o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnog proračuna (NN 46/19), što ukratko podrazumijeva sljedeće: 

-Roditelji potpisuju izjavu o preuzimanju udžbenika kojom se obavezuju vratiti ih u prvobitnom stanju krajem nastavne godine, ili prilikom preseljenja u drugu školu.

-Ako udžbenik bude izgubljen, ili zbog nepažljivog postupanja bude onemogućeno njegovo daljnje korištenje, učenici su dužni za oštećene udžbenike nadoknaditi štetu u visini 50 % kataloške cijene udžbenika.

-Učenici koji ne vrate zadužene udžbenike ili ne nadoknade eventualnu štetu, ne mogu zadužiti udžbenike za novu školsku godinu.

 

U školskoj godini 2020./2021. u uporabi u osnovnim školama bit će dvije vrste udžbenika:

-udžbenici iz Kataloga odobrenih udžbenika za osnovnu školu za šk.godinu 2020./2021. za razrede koji ulaze u frontalnu provedbu kurikularne reforme (2.,3.,6. i 7. razred), tzv novi udžbenici.

-udžbenici za 4. i 8. razred iz Kataloga odobrenih udžbenika za osnovnu školu za šk. godinu 2014./2015. i udžbenici za 1. i 5. razred iz Kataloga odobrenih udžbenika za osnovnu školu za šk.godinu 2019.72020. tzv. postojeći udžbenici

Dubrovačko neretvanska županija u svom Proračunu je osigurala sredstva za financiranje nabave radnih materijala za sve učenike. Pod radnim materijalima se podrazumijevaju radne bilježnice za sve redovne i izborne predmete uključujući i radni materijal za izvođenje vježbi i praktičnog rada iz tehničke kulture te geografski atlas za osnovnu školu. Geografski atlas nabavlja se samo za učenike 5. razreda ( učenici ga koriste do kraja 8. razreda). Ne financira se nabava likovne mape jer ista ne spada u kategoriju radnih materijala nego školskog pribora.

Učenici/roditelji će od  razrednika na početku nove nastavne godine dobiti udžbenike i radne materijale u školi, neki razredi dobit će već korištene udžbenike koji su u  vlasništvu škole, a pojedini  razredi dobivaju potpuno novi odabir škole u skladu s važećim katalozima.


 
 [više]

Obavijest roditeljima budućih prvaša

Autor: Administrator , 28. 6. 2020. 11:49

VAŽNO!

Roditelji koji su prijavili korištenje usluge produženog boravka za svoje dijete dužni su dostaviti potvrde o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji HZMO-a za oba roditelja (dokaz o zaposlenju na neodređeno vrijeme). Navedene potvrde možete dostaviti u prostorije računovodstva škole u vremenu od 8:00 do 12:00 sati najkasnije do 10. srpnja 2020. 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

VOZNI RED ŠKOLSKIH AUTOBUSA

Meteorološka stanica

E- DNEVNIK
 

Časopis učenika

OŠ ŽUPA DUBROVAČKA

broj 28

 

Školsko zvono
Redni broj sata Početak Završetak
0. 7:10 7:55
1. 8:00 8:45
2. 8:50 9:35
3. 9:40 10:25
Veliki odmor 10:25 10:45
4. 10:45 11:30
5. 11:35 12:20
6. 12:25 13:10
7. 13:15 14:00
8. 14:05 14:50
Sigurnost na internetu
ZABAVI SE I NAUČI

 

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola "Župa Dubrovačka" Mlini / Dr. A. Starčevića 84, HR-20207 Župa Dubrovačka / os-zupa-dubrovacka.skole.hr / ured@os-zupa-dubrovacka.skole.hr
preskoči na navigaciju