preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Župa Dubrovačka" Mlini

Stručno - razvojna služba


vijesti

Obavijest roditeljima o programu „Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija“

Autor: Administrator , 9. 2. 2021. 17:53

 Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) su pokrenuli program „Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija“. Cilj programa je upoznavanje učenika s pravilima ponašanja u virtualnom svijetu i prevencija elektroničkog nasilja te informiranje o sigurnosti na internetu. Program pruža dodatnu pomoć sustavnom obrazovanju učenika, a daje i potrebne informacije njihovim roditeljima o odgovornom ponašanju prilikom uporabe mrežnih tehnologija u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnoga nadzora odraslih. 

Više informacija o programu, materijalima i aktivnostima potražite na http://bit.ly/HAKOM1

  HAKOM je pripremio i video o zaštiti djece na internetu u cilju edukacije roditelja i djece. Namjena videa je bila upućivanje djece o prihvatljivom i odgovornom komuniciranju na internetu te stvaranje odnosa povjerenja prema odraslima kojima se djeca uvijek mogu obratiti. Video se nalazi na poveznici: http://bit.ly/HAKOM5

  Brošura „Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona“ donosi praktične savjete o opasnostima i sigurnosti na internetu, zaštiti privatnosti i osobnih podataka, načinima ponašanja i uporabe društvenih mreža. Brošura se nalazi na poveznici: http://bit.ly/HAKOM4 i https://bit.ly/3a5bkWI 

 Aplikacija kalkulator privatnosti na kojoj se učenici mogu informirati i potaknuti na razmišljanje o problemima sigurnosti i privatnosti na Internetu - dostupna na poveznici: 

Stranica Sigurniji na internetu/Sini.hr, pripremljena u suradnji s Centrom za sigurniji Internet - dostupna na poveznici:  

 Mole se roditelji učenika da prouče program „Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija“ jer su djeca naši najranjiviji korisnici interneta koji mogu biti izloženi neprimjerenim sadržajima i ponašanjima te im je zbog toga potrebna pomoć odraslih, odnosno roditelja. 

 [više]

Tematski roditeljski sastanci

Autor: Administrator , 27. 10. 2020. 18:38

Dana 16. listopada i 19. listopada 2020. održani su tematski roditeljski sastanci učenika 7.c i 8.b. na temu „Virtualno nasilje“, s ciljem osvješćivanja roditelja na opasnosti i njihovu odgovornost korištenja Interneta i društvenih mreža. Sastanku su uz razrednicu, prisustvovali psihologinja i pedagoginja škole te načelnik PGP Gruda, gospodin Matko Klarić i zamjenik načelnika gospodin Marko Čuvalo. Sastanak je započela razrednica koja je ukratko uvela u samu temu sastanka i roditelje upoznala s problemom virtualnog nasilja u razredu, zatim su pedagoginja i psihologinja roditelje upoznale sa Protokolom u slučaju nasilja među djecom i mladima po kojem škola postupa, te roditelje podsjetile na roditeljsku odgovornost i dužnost permanentne kontrole upotrebe i korištenja raznovrsne tehnologije njihove djece. Službenici PGP Gruda su kroz stvarne životne primjere (prikaz filma) prikazali roditeljima opasnost i upoznali ih sa njihovom prekršajnom i kaznenom odgovornošću.
 [više]

  

VOZNI RED ŠKOLSKIH AUTOBUSA

Meteorološka stanica

E- DNEVNIK
 

Časopis učenika

OŠ ŽUPA DUBROVAČKA

broj 28

 

Školsko zvono
Redni broj sata Početak Završetak
0. 7:10 7:55
1. 8:00 8:45
2. 8:50 9:35
3. 9:40 10:25
Veliki odmor 10:25 10:45
4. 10:45 11:30
5. 11:35 12:20
6. 12:25 13:10
7. 13:15 14:00
8. 14:05 14:50
ZABAVI SE I NAUČI

 

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
CMS za škole logo
Osnovna škola "Župa Dubrovačka" Mlini / Dr. A. Starčevića 84, HR-20207 Župa Dubrovačka / os-zupa-dubrovacka.skole.hr / ured@os-zupa-dubrovacka.skole.hr
preskoči na navigaciju