preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Župa Dubrovačka" Mlini

 > Naslovnica
Vijesti

Radionice povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige

Autor: Administrator , Sandra Židan, 3. 11. 2020.

U utorak 13. listopada u Područnoj školi Postranje održana je povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige radionica s učenicima prvog i četvrtog razreda. Tijekom prvog sata knjižničarka Sandra je održala radionicu s učenicima prvog razreda u okviru koje su učenici imali četiri zadatka: u prvom zadatku morali su složiti puzzle napravljene od naslovne stranice slikovnica Snjeguljica, Crvenkapica i Trnoružica, u drugom zadatku morali su složiti naslove četiriju slikovnica za učenike prvog razreda koji su se sastojali od više riječi i koje je knjižničarka prethodno isprintala na posebnom listu papira te zatim svaku riječ izrezala da bude na posebnom papiriću i pomiješala sve te papiriće. U trećem zadatku učenici su morali razmisliti i dovršiti priču Kraljevna koju im je prije toga do pola pročitala knjižničarka iz knjige priča Ding dong priče slovenske književnice Jane Bauer. U četvrtom zadatku naši vrijedni učenici prvog razreda morali su pogoditi iz koje slikovnice su početci priča koje im je knjižničarka prije toga pročitala. Kao što možete vidjeti na našim fotografijama, svi učenici su bili zaista vrijedni u rješavanju ovih zadataka i svi su ih uspjeli dobro riješiti.  

Tijekom drugog sata održana je radionica s učenicima četvrtog razreda u okviru koje je knjižničarka učenicima pročitala priču Vještica iz knjige Ding dong priče te zatim s učenicima razgovarala o pročitanoj priči, a na kraju sata učenici su dobili zadatak kod kuće riješiti online kviz u aplikaciji Kahoot, a knjižničarka im je dala i upute za rješavanje kviza te sve potrebne podatke za ulazak u kviz(adresu web stranice i game pin). Kviz je za rješavanje otvoren do 8. studenoga, a učenik koji ga bude najbolje riješio, dobit će i nagradu! 

U četvrtak 15. listopada je radionica s čitanjem priče Vještica i online kvizom u Kahootu održana i u 3. d razredu naše matične škole, a u utorak 20. listopada je održana radionica za učenike prvih razreda i s učenicima 1. c razreda u staroj školi na Kantulama.  

Na našim fotografijama možete vidjeti kako su izgledale radionice u PŠ Postranje i u 3. d razredu. 
 

VOZNI RED ŠKOLSKIH AUTOBUSA

Meteorološka stanica

E- DNEVNIK
 

Časopis učenika

OŠ ŽUPA DUBROVAČKA

broj 28

 

Školsko zvono
Redni broj sata Početak Završetak
0. 7:10 7:55
1. 8:00 8:45
2. 8:50 9:35
3. 9:40 10:25
Veliki odmor 10:25 10:45
4. 10:45 11:30
5. 11:35 12:20
6. 12:25 13:10
7. 13:15 14:00
8. 14:05 14:50
ZABAVI SE I NAUČI

 

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola "Župa Dubrovačka" Mlini / Dr. A. Starčevića 84, HR-20207 Župa Dubrovačka / os-zupa-dubrovacka.skole.hr / ured@os-zupa-dubrovacka.skole.hr
preskoči na navigaciju